Catering na przyjęcie w domu
Zupy
- Rosół z makaronem / pomidorowa / jarzynowa – 6,50 / 500 ml
- Grochowa / Żurek / Kapuśniak – 8,50 / 500 ml
- Zupy krem – Z pomidorów pelati / z białych warzyw / z brokuł / z marchewki - 9,50 / 350 ml
Mięsa
- Schabowy panierowany lub z grilla, Pierś drobiowa panierowana lub z grilla - 10 zł / 130 g
- Zraz Radziwiłła (karkówka, boczek, cebula, musztarda) / Szwajcarski / De voilaill’e / Kotlet bosmana (schab,boczek,pieczarki,ser) - 14 zł / 140 g
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym - 16 zł / 140 g
- Udko drobiowe / mielony - 8 zł / 150 g
Dodatki
- Ziemniaki puree / z wody / w przyprawach – 4,5 zł / 150 g
- Kluski śląskie / kopytka – 6,50 / 250 g
- Frytki / Półksiężyce ziemniaczane – 6,50 / 150 g
- Bukiet surówek ( colesław, buraczki, marchew z jabłkiem) – 9,50 / 150 g
- Mizeria – 6,50 / 100 g
- Kapusta zasmażana / Buraczki zasmażane – 6,50 / 150 g
- Ziemniaki pieczone w mundurkach z przyprawami 6,50 / 200 g
MENU PRZEKĄSEK ZIMNYCH
Deska wędlin i pieczonych mięs - Cena 35 ZŁ / 300 g
szynka wiejska, salami, kabanosy, schab ze śliwką , rolada z boczku
Dodatki: żurawina, pikle
Deska serów popularnych – Cena 35 ZŁ / 200 g
Cheddar, Brie, Gorgonzola, Pecorino, Parmezan
Dodatki: żurawina, miód, winogrona
Zakąski vege, rybne oraz fingerfood:
-
- Roladki biszkoptowe faszerowane musem z pieczarek - 3 zł / 20 g
- Roladki biszkoptowe faszerowane serkiem fromage i warzywami - 3 zł / 20 g
- Roladki z tortilli z szynką i serem - 3 zł / 30 g
- Śledzik w śmietanie z cebulą i jabłkiem - 15 zł / Półmisek 200 g
- Tradycyjna sałatka jarzynowa - 10 zł / Półmisek 200 g
- Mini szaszłyki wegańskie z tofu i warzywami - 4 zł / szt.
- Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane delikatnie czosnkowym szpinakiem - 4 zł / szt.
- Warzywne kąski panierowane w tempurze podane w asyście słodko ostrego sosu - 2 zł / szt.
- Mini mozarelle z pomidorkiem i listkiem bazylii okraszone oliwą z oliwek - 3 zł / szt.
- Nachos z paprykowym ajvar - 10 zł / talerz
Fingerfood – 5 zł / szt.
- Kurczak satay + sos orzechowy – 3 zł / szt.
- Crostini – wędzony kurczak z mango 3 zł / szt.
- Mini tarta z suszonymi pomidorami 3 zł / szt.
- Mini tarta z glazurowanym kozim serem 3 zł / szt.
- Szaszłyk wegański (cukinia, pieczarka,cebula) 3 zł / szt.
- Mini caprese (mozzarella, pomidor, bazylia) 2 zł / szt.
- Spring Rolls z kurczakiem / kaczką / vegetariańskie 2 zł / szt.
- Łosoś w tempurze z aioli z kolendry 3 zł / szt.
- Roladki ze szpinakiem i ricottą 2 zł / szt.
- Quishe ze szpinakiem / porem i grzybami / lorrain 3 zł / szt.
MENU PRZEKĄSEK GORĄCYCH
- Strogonoff – 14 ZŁ / 300 g
- Ragout wieprzowe z grzybami -12 zł / 300 g
- Indyk w białym sosie z pieczarkami - 12 zł / 300 g
- Barszczyk z pasztecikiem lub krokietem - 12 zł / 350 ml / 120 g
- Flaki wołowe z pieczywem - 12 zł / 300 g
- WEGE i VEGAN – Leczo warzywne – 13 zł / 300 g
- Chilli con Carne - 13 zł / 300 g