Catering na przyjęcie w domu

Zupy

  1. Żurek na zakwasie z jajkiem
  2. Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką
  3. Krem szparagowy z prażonymi migdałami
  4. Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i świeżo ciętą pietruszką
  5. Zupa wegetariańska / wegańska – krem z pomidorów pelati

Mięsa do dania głównego

  1. De volaill’e z masłem i pietruszką
  2. Pierś drobiowa po parysku (w cieście naleśnikowym)
  3. Tradycyjne kotlety schabowe
  4. Kotlet po szwajcarsku (schab zawinięty na serze gouda)
  5. Bosman (schab soute z boczkiem, pieczarkami i serem żółtym)
  6. Polędwiczki drobiowe panierowane (nugettsy)
  7. Kotlety mielone
  8. Udko drobiowe pieczone
  9. Wątróbka drobiowa marynowana w winie podawana z cebulką
  10. Pieczeń wieprzowa w sosie ze schabu, łopatki lub karkówki

Dania wegetariańskie

  1. Smażony ser gouda podany z frytkami i żurawiną lub sosem tatarskim
  2. Panierowane talarki cukinii z warzywami na parze
  3. Naleśniki ze szpinakiem
  4. Wegańskie: Leczo warzywne

Dodatki

  1. Ziemniaki puree z masłem i koperkiem
  2. Ziemniaki z wody z koperkiem
  3. Kluski śląskie
  4. Kopytka
  5. Frytki
  6. Półksiężyce ziemniaczane

Dodatki warzywne

  1. Bukiet surówek (biała kapusta, buraczki, marchew z jabłkiem
  2. Kapusta zasmażana (młoda lub kiszona)
  3. Warzywa królewskie gotowane na parze i polane masłem

Deska wędlin i pieczonych mięs

  1. Szynka wiejska, kabanoski
  2. Karczek z kolorową papryką
  3. Schab ze śliwką
  4. Rolada z boczku - garnirowane marynowanym papryczkami

Deska serów

gouda, camembert, roquefort - garnirowana winogronem i orzechami

Półmisek rybny

  1. Rolmopsy śledziowe nieco ostrzej doprawione
  2. Śledzik w oleju z cebulą

Zakąski vege i inne

  1. Kruche koszyczki faszerowane musem z pieczarek
  2. Czerwone mini papryczki z oliwy faszerowane serkiem
  3. Kruche koszyczki faszerowane boczkiem i serem żółtym

Sałatki

  1. Tradycyjna sałatka jarzynowa
  2. Sałatka z pieczonym kurczakiem i sosem miodowo musztardowym
  3. Pieczywo jasne, ciemne
  4. masło czosnkowe

Owoce filetowane – 100 g / os

(sezonowo / pomarańcza, banan, kiwi, jabłka, arbuz)

Deser

  1. Ciastko tiramisu
  2. Ciastko czekoladowe
  3. Kostka firmowa – spód biszkoptowy z kakao, bita śmietana kremówka
  4. Napoleonka – spód z ciasta francuskiego, masa budyniowa o smaku wanilii, posypana cukrem pudrem.

Oferta przekąsek gorących

  1. Gulasz wołowy _ Strogonoff
  2. Gulasz wieprzowy_ Ragout z grzybami
  3. Gulasz drobiowy _Piersi z indyka w sosie beszamelowym z pieczarkami
  4. Barszczyk z pasztecikiem lub krokietem
  5. Flaki wołowe z pieczywem
  6. WEGE – Leczo warzywne