Menu weselne - Propozycja w cenie 170,00 zł od osoby

Przywitanie: Chlebek weselny, Lampka wina musującego […] p /100ml

Obiad

Zupa

(Proszę wybrać jedną propozycję)

  1. Rosół z makaronem domowym i pachnącą pietruszką – p/ 250 ml
  2. Krem selerowo jabłkowy z ziołowymi grzankami – p/ 250 ml
  3. Krem białych warzyw z prażonymi migdałami – p/ 250 ml
  4. Krem borowikowy z kluseczkami – p/ 250 ml

Danie główne

(Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.)

  1. Zrazy a‘la Radziwiłła napychane polskimi specjałami – p /100 g
  2. Filety drobiowe po parysku z kawałkami ananasa – p /100 g
  3. Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami – p /100 g
  4. Eskalopki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych – p/100g/40g
  5. Szynka marynowana w rozmarynie z sosem pieczeniowym – p/100g
  6. Kotlety schabowe w złocistej panierce – p/100 g
  7. Roladki schabowe ze śliwką kalifornijską i daktylami – p /100 g
  8. Sakiewki ze schabu ze szpinakiem – p / 120 g
  9. Sakiewki z karczku z bakaliami – p / 120 g

Istnieje możliwość przygotowania odrębnego obiadu dla wegetarian / wegan

Dodatki skrobiowe

(Proszę wybrać trzy propozycje – 1,5p/os.)

  1. Ziemniaki puree z masłem i koprem – p/200g
  2. Młode ziemniaczki z masłem i koprem (sezonowo) – p/200g
  3. Kluski śląskie z sosem „Demi glas” – p/200g/30ml
  4. Ryż paraboliczny z warzywami – p/200g

Dodatki warzywne

(Proszę wybrać dwie propozycje – 1,5p/os.)

  1. (biała kapusta, marchew tarta z jabłkiem, buraczki tarte) – p/150g
  2. Kapusta zasmażana – p/100g
  3. Buraczki zasmażane – p/100 g

Przekąska gorąca podana w godzinach nocnych

(Proszę wybrać dwie propozycję – 2 p/os.)

  1. Barszcz czysty z pasztecikiem – p/225ml/szt.
  2. Żurek gotowany na wędzonce ze świeżo tartym chrzanem – p/225ml
  3. Rolady wieprzowe nadziewane kapustą i grzybami – p/120g
  4. Ragout z szynki marynowanej w rozmarynie z championami – p/200g
  5. Uda trybowane z marynaty sojowej w sosie słodko kwaśnym – p/200g
  6. Krojone piersi indyka z championami w sosie beszamelowym – p/200g
  7. Szaszłyki z szynki z cebulą i słoniną – p/150g
  8. Bigos na trzech rodzajach mięs, zakrapiany czerwonym winem – p/250g
  9. Pierogi ruskie według sprawdzonych receptur – p/200g

Przekąski zimne podane do stołu po obiedzie

Mięsa i wędliny 120g/os

  1. Rolada z karczku z podgrzybkami – p/25g
  2. Schab pieczony ze śliwką kalifornijską i daktylami – p/25g
  3. Rolada drobiowa z brokułami – p/25g
  4. Rolada z boczku, szynka wiejska, kabanosy – p/25g
  5. Pasztet pieczony obsadzany borówkami żurawin – p/25g

Deski wykwintnych serów garnirowanych winogronem

(camembert, ementaler, gouda, roquefort) – p/35g

Dodatki

  1. Pieczywo mieszane, masełko smakowe
  2. Sosy do mięs (chrzan, ćwikła, żurawina)

Marynaty

pieczarki, papryka, ogórek

Sałatki

  1. Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i orzechami – p/100g
  2. Sałatka z winogronem, serem pleśniowym i ziołowymi grzankami – p/100g
  3. Sałatka jarzynowa – p/100g

Delikatesy stołu

  1. Tymbaliki drobiowe z jullienne marchewkowym i groszkiem cukrowym – p/70g
  2. Rulony szynkowe z musem chrzanowym – p/40p/40g
  3. Rolmopsy śledziowe z pikantnej marynaty – p/60g
  4. Roladki naleśnikowe z fromage i warzywami – p/30 g
  5. ½ Jajka faszerowanego pieczarkami / po carsku z kawiorem – p/30g
  6. Tartaletki ze szpinakiem i łososiem – p/30 g
  7. Tartaletki z pieczarkami i serem – p/30 g
  8. Roladki z łososia wędzonego z ziołowym fromage i nutą bazylii – p/30g

Stół z słodkości

Desery w kielichach p/60g

  1. Mus truskawkowy z puszystą bezą
  2. Panna Cotta z truskawkami
  3. Mus czekoladowy z wisienką

Owoce z fantazją podane 100 g / os

Z przyjemnością wyserwujemy bez dodatkowej opłaty dostarczone owoce i wypieki

Open bar z napojami

  1. Kawa z dodatkami – bez limitu;
  2. Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu;
  3. Soki owocowe – bez limitu
  4. Napoje gazowane z oferty Coca-Coli – bez limitu
  5. Woda mineralna (n. gaz ) – bez limitu
  6. Lód w kostkach – bez limitu
  7. Cooler’y na alkohol

Biały alkohol od zleceniodawcy

Zapewniamy wszelkie szkło potrzebne do serwowania alkoholi dostarczonych przez zleceniodawcę

Alkohol od zleceniodawcy powinien być dostarczony min. na 10 h przed rozpoczęciem serwowania, w celu odpowiedniego schłodzenia oraz przygotowania szkła i innych niezbędnych akcesoriów .

Nie doliczamy korkowego