spotkanie rodzinne / firmowe / koleżeńskie
Menu
Zupy
- Żurek na zakwasie z jajkiem
- Krem z pomidorów pelati z bazylią i śmietanką
- Zupa krem z sezonowych warzyw
- Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i świeżo ciętą pietruszką
- Zupa wegetariańska / wegańska – krem z pomidorów pelati / szparagi / kalafiora
Mięsa do dania głównego
- De volaill’e z masłem i pietruszką
- Pierś drobiowa ze szpinakiem
- Pierś drobiowa z pomidorem i mozzarellą
- Tradycyjne kotlety schabowe
- Tradycyjna panierowana pierś drobiowa
- Rolada schabowa panierowana faszerowana serem i pieczarkami
- Schab z boczkiem smażony saut’e z bekonem, pieczarkami i zapieczony pod serem
- Polędwiczki drobiowe panierowane (nugettsy)
- Stek / Burger wieprzowy
- Pieczeń wieprzowa z karkówki podawana z sosem
Dania wegetariańskie
- Smażony ser gouda podany z frytkami i żurawiną lub sosem tatarskim
- Panierowane talarki cukinii z warzywami na parze
- Naleśniki ze szpinakiem
- Wegańskie: Leczo warzywne
Dla najmłodszych proponujemy dania serwowane
- Nugettsy drobiowe z frytkami i surówką z marchewki
- Naleśniki z serem, marcarpone, ricottą
- Pierogi ruskie lub z mięsem
- Mięciutkie Buły – z polędwiczką drobiową panierowaną w panko / z panierowanym schabem / z burgerem wp. i sadzonym jajkiem
Dodatki
- Ziemniaki pieczone w mudurkach i przyprawach
- Ziemniaki puree z masłem i koprem
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie naszego wyrobu
- Kopytka naszego wyrobu
- Frytki
Dodatki warzywne
- Bukiet surówek (biała kapusta, buraczki, marchew z jabłkiem)
- Kapusta zasmażana (młoda lub kiszona)
- Warzywa gotowane na parze i polane masłem (brokuł, kalafior, marchew karotka)
Przekąski zimne serwowane na półmiskach lub w stole szwedzkim
(do wyboru 10)
Deska wędlin i pieczonych mięs
- 1. Szynka wiejska
- 2. Salami
- 3. Kabanosy
- 4. Schab ze śliwką
- 5. Rolada z boczku
– dekorowana marynowanym oliwkami
Deska serów
- 6. Cheddar
- 7. Brie
- 8. Gorgonzola
- 9. Pecorino
- 10. Parmezan
– dekorowana winogronem i orzechami
Zakąski vege, rybne oraz fingerfood
- 11. Roladki biszkoptowe z pieczarkowym musem
- 12. Roladki biszkoptowe faszerowane serkiem fromage i warzywami
- 13. Śledzik w śmietanie z cebulą i jabłkiem
- 14. Mini szaszłyki wegańskie z tofu i warzywami
- 15. Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane delikatnie czosnkowym szpinakiem
- 16. Warzywne kąski w tempurze w asyście słodko ostrego sosu
- 17. Paprykowe nachos podawane z Ajvar
- 18.Kurczak satay + sos orzechowy
- 19. Crostini – wędzony kurczak z mango
- 20. Mini tarta z suszonymi pomidorami
- 21. Mini tarta z glazurowanym kozim serem
- 22. Szaszłyk wegański (cukinia, pieczarka,cebula)
- 23. Mini caprese (mozzarella, pomidor, bazylia)
- 24. Spring Rolls z kurczakiem / kaczką / vegetariańskie
- 25. Łosoś w tempurze z aioli z kolendry
- 26. Roladki ze szpinakiem i ricottą
- 27. Quishe ze szpinakiem / porem i grzybami / lorrain
Pieczywo
Grzanki z bagietki z oliwą czosnkową
Deser
- Deser z oreo
- Mus marcarpone
- Sos truskawkowy
- Deser Panna Cotta z musem malinowym
Ciasta i tort
Przechowamy i wyserwujemy bez dodatkowej opłaty wyroby dostarczone przez Państwa
Polecamy także ofertę cukierni – piekarni Nugat
Przechowamy i wyserwujemy bez dodatkowej opłaty wyroby dostarczone przez Państwa
Polecamy także ofertę cukierni – piekarni Nugat (www.nugat.com.pl)
Oferta przekąsek gorących
- Strogonoff
- Ragout wieprzowe z grzybami
- Indyk z pieczarkami
- Barszczyk z pasztecikiem lub krokietem
- Flaki wołowe z pieczywem
- WEGE – Leczo warzywne
- Chilli con Carne
- Udka trybowane, pieczone w słodko ostrej marynacie
Napoje
- Kawa i herbata z dodatkami – bez ograniczeń
- Soki – jabłkowy, pomarańczowy – bez ograniczeń
- Woda mineralna – bez ograniczeń
- Cola, fanta, sprite – bez ograniczeń
Proponowane alkohole
- Wino białe, czerwone – 35 zł / but. (asortyment do wglądu w lokalu)
- Wódka biała – 45 zł / 0,5 l (Biała Żubrówka, Żołądkowa de Luxe, Biały Bocian )
- Piwo z keg’a – Kozel ; Piwa butelkowe - Browar 100mostów, Browar Rodzinny Prost
Wycena wg. zakresu realizacji powyższego menu
Zupa, obiad „na półmiskach” – (3 rodzaje mięs, 2 dodatki i 1 dodatek warzywny) deser,
napoje zimne i gorące bez ograniczeń
95 zł
(umowny czas przyjęcia ok 3-4 h)
Zupa, Obiad „na półmiskach” – (3 rodzaje mięs, 2 dodatki i 1dodatek warzywny) deser,
przekąski zimne, przekąska gorąca, napoje zimne i gorące bez ograniczeń
150 zł
(umowny czas przyjęcia ok 6-7 h)
Przekąska gorąca, przekąski zimne – 8 do wyboru, napoje zimne i gorące bez ograniczeń
95 zł
minimalna ilość osób to 15
(umowny czas przyjęcia do 6 h)
Zupa, obiad serwowany, deser, napoje
80 zł
(umowny czas przyjęcia ok 2-3 h)
Zupa, obiad serwowany, deser, przekąski zimne, przekąska gorąca, napoje zimne i gorące bez ograniczeń
135 zł
(umowny czas przyjęcia ok 6-7 h)
Opłatę naliczamy wg. ilości zamówionych miejsc przy stole
Opłata za najmłodszych gości
Do lat 3 – gratis
Do lat 7 – 50 %
Alkohol
Chętnie podamy alkohol dostarczony przez Ciebie w ramach opłaty serwisowej która zawiera schłodzenie, lód do drinków i zapewnienie odpowiedniego szkła.
Opłata serwisowa to jedyne 15 zł za każdą otwartą butelkę.
W cenie każdego menu
- Napoje zimne i gorące bez są podawane bez ograniczeń
- Ubiór stołów i krzeseł dobrany odpowiednio do okazji
- Tort i ciasta wyserwujemy bez dodatkowej opłaty
Informacje techniczne
- Sala jest klimatyzowana
- 3 toalety
- Profesjonalny przewijak
- 3 krzesełka dla najmłodszych
Oferujemy dodatkowo
- Usługi florystyczne i dekoratorskie
- Oprawę fotograficzną / wideo / muzyczną