spotkanie rodzinne / firmowe / koleżeńskie

Menu

Zupy

  1. Żurek na zakwasie z jajkiem
  2. Krem z pomidorów pelati z bazylią i śmietanką
  3. Zupa krem z sezonowych warzyw
  4. Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i świeżo ciętą pietruszką
  5. Zupa wegetariańska / wegańska – krem z pomidorów pelati / szparagi / kalafiora

Mięsa do dania głównego

  1. De volaill’e z masłem i pietruszką
  2. Pierś drobiowa ze szpinakiem
  3. Pierś drobiowa z pomidorem i mozzarellą
  4. Tradycyjne kotlety schabowe
  5. Tradycyjna panierowana pierś drobiowa
  6. Rolada schabowa panierowana faszerowana serem i pieczarkami
  7. Schab z boczkiem smażony saut’e z bekonem, pieczarkami i zapieczony pod serem
  8. Polędwiczki drobiowe panierowane (nugettsy)
  9. Stek / Burger wieprzowy
  10. Pieczeń wieprzowa z karkówki podawana z sosem

Dania wegetariańskie

  1. Smażony ser gouda podany z frytkami i żurawiną lub sosem tatarskim
  2. Panierowane talarki cukinii z warzywami na parze
  3. Naleśniki ze szpinakiem
  4. Wegańskie: Leczo warzywne

Dla najmłodszych proponujemy dania serwowane

  1. Nugettsy drobiowe z frytkami i surówką z marchewki
  2. Naleśniki z serem, marcarpone, ricottą
  3. Pierogi ruskie lub z mięsem
  4. Mięciutkie Buły – z polędwiczką drobiową panierowaną w panko / z panierowanym schabem / z burgerem wp. i sadzonym jajkiem

Dodatki

  1. Ziemniaki pieczone w mudurkach i przyprawach
  2. Ziemniaki puree z masłem i koprem
  3. Ziemniaki z wody z koperkiem
  4. Kluski śląskie naszego wyrobu
  5. Kopytka naszego wyrobu
  6. Frytki

Dodatki warzywne

  1. Bukiet surówek (biała kapusta, buraczki, marchew z jabłkiem)
  2. Kapusta zasmażana (młoda lub kiszona)
  3. Warzywa gotowane na parze i polane masłem (brokuł, kalafior, marchew karotka)

Przekąski zimne serwowane na półmiskach lub w stole szwedzkim

(do wyboru 10)

Deska wędlin i pieczonych mięs

  1. 1. Szynka wiejska
  2. 2. Salami
  3. 3. Kabanosy
  4. 4. Schab ze śliwką
  5. 5. Rolada z boczku

– dekorowana marynowanym oliwkami

Deska serów

  1. 6. Cheddar
  2. 7. Brie
  3. 8. Gorgonzola
  4. 9. Pecorino
  5. 10. Parmezan

– dekorowana winogronem i orzechami

Zakąski vege, rybne oraz fingerfood

  1. 11. Roladki biszkoptowe z pieczarkowym musem
  2. 12. Roladki biszkoptowe faszerowane serkiem fromage i warzywami
  3. 13. Śledzik w śmietanie z cebulą i jabłkiem
  4. 14. Mini szaszłyki wegańskie z tofu i warzywami 
  5. 15. Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane delikatnie czosnkowym szpinakiem 
  6. 16. Warzywne kąski w tempurze w asyście słodko ostrego sosu
  7. 17. Paprykowe nachos podawane z Ajvar 
  8. 18.Kurczak satay + sos orzechowy
  9. 19. Crostini – wędzony kurczak z mango
  10. 20. Mini tarta z suszonymi pomidorami
  11. 21. Mini tarta z glazurowanym kozim serem
  12. 22. Szaszłyk wegański (cukinia, pieczarka,cebula)
  13. 23. Mini caprese (mozzarella, pomidor, bazylia)
  14. 24. Spring Rolls z kurczakiem / kaczką / vegetariańskie
  15. 25. Łosoś w tempurze z aioli z kolendry
  16. 26. Roladki ze szpinakiem i ricottą
  17. 27. Quishe ze szpinakiem / porem i grzybami / lorrain

Pieczywo

Grzanki z bagietki z oliwą czosnkową

Deser

  1. Deser z oreo
  2. Mus marcarpone
  3. Sos truskawkowy
  4. Deser Panna Cotta z musem malinowym

Ciasta i tort

Przechowamy i wyserwujemy bez dodatkowej opłaty wyroby dostarczone przez Państwa
Polecamy także ofertę cukierni – piekarni Nugat

Przechowamy i wyserwujemy bez dodatkowej opłaty wyroby dostarczone przez Państwa
Polecamy także ofertę cukierni – piekarni Nugat (www.nugat.com.pl)

Oferta przekąsek gorących

  1. Strogonoff
  2. Ragout wieprzowe z grzybami
  3. Indyk z pieczarkami
  4. Barszczyk z pasztecikiem lub krokietem
  5. Flaki wołowe z pieczywem
  6. WEGE – Leczo warzywne
  7. Chilli con Carne
  8. Udka trybowane, pieczone w słodko ostrej marynacie

Napoje

  1. Kawa i herbata z dodatkami – bez ograniczeń
  2. Soki – jabłkowy, pomarańczowy – bez ograniczeń
  3. Woda mineralna – bez ograniczeń
  4. Cola, fanta, sprite – bez ograniczeń

Proponowane alkohole

  1. Wino białe, czerwone – 35 zł / but. (asortyment do wglądu w lokalu)
  2. Wódka biała – 45 zł / 0,5 l (Biała Żubrówka, Żołądkowa de Luxe, Biały Bocian )
  3. Piwo z keg’a – Kozel ; Piwa butelkowe - Browar 100mostów, Browar Rodzinny Prost

Wycena wg. zakresu realizacji powyższego menu

Zupa, obiad „na półmiskach” – (3 rodzaje mięs, 2 dodatki i 1 dodatek warzywny) deser,
napoje zimne i gorące bez ograniczeń

95 zł

(umowny czas przyjęcia ok 3-4 h)

Zupa, Obiad „na półmiskach” – (3 rodzaje mięs, 2 dodatki i 1dodatek warzywny) deser,
przekąski zimne, przekąska gorąca, napoje zimne i gorące bez ograniczeń

150 zł

(umowny czas przyjęcia ok 6-7 h)

Przekąska gorąca, przekąski zimne – 8 do wyboru, napoje zimne i gorące bez ograniczeń

95 zł

minimalna ilość osób to 15
(umowny czas przyjęcia do 6 h)

Zupa, obiad serwowany, deser, napoje

80 zł

(umowny czas przyjęcia ok 2-3 h)

Zupa, obiad serwowany, deser, przekąski zimne, przekąska gorąca, napoje zimne i gorące bez ograniczeń

135 zł

(umowny czas przyjęcia ok 6-7 h)

Opłatę naliczamy wg. ilości zamówionych miejsc przy stole

Opłata za najmłodszych gości

Do lat 3 – gratis
Do lat 7 – 50 %

Alkohol

Chętnie podamy alkohol dostarczony przez Ciebie w ramach opłaty serwisowej która zawiera schłodzenie, lód do drinków i zapewnienie odpowiedniego szkła.
Opłata serwisowa to jedyne 15 zł za każdą otwartą butelkę.

W cenie każdego menu

  • Napoje zimne i gorące bez są podawane bez ograniczeń
  • Ubiór stołów i krzeseł dobrany odpowiednio do okazji
  • Tort i ciasta wyserwujemy bez dodatkowej opłaty

Informacje techniczne

  • Sala jest klimatyzowana
  • 3 toalety
  • Profesjonalny przewijak
  • 3 krzesełka dla najmłodszych

Oferujemy dodatkowo

  • Usługi florystyczne i dekoratorskie
  • Oprawę fotograficzną / wideo / muzyczną