Stypy

Propozycja I - Cena 35 zł / os

Zupa, II danie serwowane, dodatek skrobiowy, surówka, deser; napoje zimne; napoje gorące rozliczane wg. zużycia.

Propozycja II - Cena 55zł / os

Zupa, 3 rodzaje mięs - 1,5 p / os, 2 dodatki, bukiet surówek, deser, napoje zimne; Napoje gorące rozliczane wg. zużycia.

Propozycja III - Cena 65 zł /os

Zupa, 3 rodzaje mięs - 2 p / os, 2 dodatki skrobiowe, bukiet surówek, deser, napoje zimne, napoje gorące, Dodatkowo: serwety płócienne, goblety do napojów, świeczniki

Zupy

  1. Tradycyjny rosół z makaronem
  2. Krem z tartych pomidorów z kluseczkami
  3. Zupa pieczarkowa; Krupnik; Jarzynowa; Pomidorowa
  4. Żurek na zakwasie z jajkiem
  5. Krem szpinakowy
  6. Krem z kurek lub borowików
  7. Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  8. Krem grzybowy z zacierką makaronową

Mięsa

  1. Medaliony wieprzowe otulone boczkiem
  2. Filet z kurczaka w sosie kurkowym
  3. Filet rybny panierowany
  4. Stek z karczku z pieczarkami
  5. Zrazy Radziwiłła z karczku lub schabu
  6. De‘volaile
  7. Rolada po szwajcarsku
  8. Filet zapiekany z pomidorem i serem
  9. Pieczeń wieprzowa w ziołach marynowana
  10. Kotlet schabowy
  11. Pierś z kurczaka z pary
  12. Filet drobiowy panierowany
  13. Filet drobiowy po parysku

Dodatki skrobiowe

  1. Ziemniaki z masłem i koprem
  2. Kluski śląskie
  3. Frytki
  4. Rozetki ziemniaczane
  5. Talarki ziemniaczane

Dodatki warzywne

  1. Warzywa na parze
  2. Marchewka z groszkiem
  3. Kapusta zasmażana
  4. Buraczki zasmażane
  5. Surówka
  6. Bukiet - biała kapusta, marchewka z jabłkiem, buraczki

Desery

  1. Lody śmietankowe na gorących malinach
  2. Sernik
  3. Jabłecznik
  4. Panna Cotta na grillowanych ananasach
  5. Creme brûlé
  6. Mus czekoladowy
  7. Gorący torcik czekoladowy z musem malinowym
  8. Dodatkowa porcja ciasta -7 zł

Napoje

  1. Kawa; herbata 4 zł / 3 zł
  2. Soki owocowe, woda mineralna bez ograniczeń