Wigilia firmowa

Menu

Zupy

  1. Krem grzybowy z kluseczkami ziołowymi
  2. Tradycyjny barszcz czerwony podany z uszkami

Danie główne

  1. Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami podane z masełkiem
  2. Pierogi ruskie
  3. Krokiety z kapusta i grzybami
  4. Karp marynowany w czosnku i cebuli pieczony na złoto
  5. Kawałki karpia z duszonymi pieczarkami
  6. Śląskie niebo - schab pieczony z bakaliami w sosie pieczeniowym
  7. Rolada drobiowa aromatyzowana cynamonem z żurawiną
  8. Dorsz w cieście
  9. Karp w cytrynowo ziołowej panierce

Dodatki dania głównego

  1. Kapusta zasmażana z grochem
  2. Kasza pęczak z podgrzybkami
  3. Kluski śląskie
  4. Puree groszkowo ziemniaczane
  5. Ziemniaki z wody z masłem
  6. Kopytka

Zimne przekąski

  1. Mini kulebiaki z farszem z kapusty i grzybów
  2. Śliwki zawijane w boczku
  3. Mini szaszłyki z kurczaka ze śliwką kalifornijską bejcowane sosem BBQ
  4. Kawałki śledzia z piklowanym ogórkiem i jabłkami
  5. Tradycyjna ryba po grecku
  6. Terina z karpia z grzybami
  7. Tradycyjny śledź w oleju
  8. ½ jajka z musem chrzanowym
  9. ½ jajka z majonezem
  10. Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  11. Roladki z ciasta francuskiego z szynką i serem
  12. Tatar z łososia na toście z granatem i czarnym sezamem
  13. Mini bruchetta z pomidorem, czerwoną cebulą, bazylią i oliwą z oliwek
  14. Mini bruchetta z pastą z tuńczyka i pomidorem koktajlowym
  15. Bułeczki maślane z szarpaną wołowiną, ogórkiem kiszonym i sosem musztardowym

Sałatki podawane w misach lub pucharkach

  1. Sałatka z serem pleśniowym, karmelizowanymi orzechami i ziarnami
  2. Kompozycja sałat z gruszką i buraczkiem karmelizowanym
  3. Tradycyjna sałatka jarzynowa
  4. Sałatka śledziowa z cebulką i czerwoną fasolą

Kompozycja pieczonych mięs

  1. Schab ze śliwką kalifornijską

Deska pasztetów pieczonych p/50g z poniższych

  1. Z żurawiną
  2. Z podgrzybkami i rozmarynem

Świąteczne słodkości

  1. Piernik wypiekany podany z czekoladą
  2. Ciasto seromakowe
  3. Szarlotka z cynamonem i kruszonką
  4. Tradycyjna polska kutia
  5. Sernik wykwintny
  6. Szarlotka domowa

Przekąska gorąca

  1. Wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami podane z sosem tymiankowym
  2. Gulasz Strogonoff z kapeluszami pieczarek podany z pieczywem
  3. Łazanki z kapustą i grzybami
  4. Tradycyjna ryba po grecku na ciepło

Napoje

  1. Kompot z suszonych owoców – 150ml/os.
  2. Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy – bez limitu
  3. Woda mineralna – bez limitu
  4. Coca Cola, fanta, sprite – bez limitu
  5. Kawa I herbata z dodatkami – bez limitu

Wycena wg. zakresu realizacji

  1. Zupa, danie główne serwowane, deser, napoje – 39 zł / osoba (realizacja w godzinach 13 – 17.00)
  2. Zupa, danie główne i dodatki podane na półmiskach – 3 dania główne i 2 dodatki, 3 desery do wyboru 2 porcje / osoba, napoje - 85 zł / osoba
  3. Zupa, danie główne i dodatki podane na półmiskach – 2 dania główne i 2 dodatki, 4 desery do wyboru - 2 porcje / osoba, 8 przekąsek zimnych, 1 przekąska gorąca, napoje – 135 zł / osoba
  4. Zupa, danie główne i dodatki podane na półmiskach – 4 dania główne i 2 dodatki, 4 desery do wyboru 2 porcje / osoba, 12 przekąsek zimnych, 1 przekąska gorąca, napoje – 159 zł / osoba
  5. Każda cena zawiera – wynajem sali w ustalonym czasie, obsługę kelnerską, nakrycie stołu z elementami dekoracji świątecznej.

DODATKOWO PROPONUJEMY

  • Opłatek do spotkania Wigilijnego - GRATIS
  • Na powitanie - Grzane wino z nutą pomarańczy i goździkiem - 10,00 zł – 200ml
  • Butelka wina białego lub czerwonego do kolacji w specjalnej cenie – 700 ml - 40,00 zł
  • Wódka Biały Bocian – 40 zł / 500 ml
  • Prosecco do toastu – 40 zł / 700 ml